LAR TRANSPORTNI SISTEMI d.o.o.
Industrijska ulica 54,
2230 Lenart v Slov. goricah,

SI - Slovenija
Tel.: 00386 2 460 25 40

info@lar.si

PE Šenčur
Poslovna cona A12
4208 Šenčur
Tel.: 00386 4 595 11 70

 

 

TRGOVINA TRANSPORTNIH KOLES MALOPRODAJA

Industrijska ulica 54
2230 Lenart
Tel.: 00386 2 460 25 42

 

logo

Zaščita pred naletom divjadi

EKOLOŠKI STEBER

UČINKOVITA, OKOLJU IN ŽIVALIM PRIJAZNA ZAŠČITA CESTE PRED NALETOM DIVJADI

EKOLOŠKI STEBER je patentiran izdelek, plod znanja slovenskih strokovnjakov Eurocontor in prejemnik številnih priznanj. Ekološki steber ne spreminja oblike obcestnega stebrička, ampak ga le dopolnjuje in ga v naravi ni moč hitro razločiti od običajnih.
Ekološki steber je naprava z vgrajeno elektroniko, ki na osnovi ultra zvoka, infra zvoka, seizmičnih tonov in vibracij odganja divjad od zaščitenega cestnega odcepa. Polni se preko solarnih celic, ki so vgrajene v sami kapi obcestnega stebrička in tako deluje podnevi in ponoči, 24 ur na dan. Prirejen je tako, da prosto živečim živalim ne preprečuje prehoda preko cestišča, saj se delovanje s senzorjem sproži podnevi na zvok avtomobila in ponoči na avtomobilske luči.
To povzroči poseben učinek, katere posledica je instinktivno odmikanje živali od ceste. Živali imajo tako prost prehod in se ne selijo v druga območja, saj bi to povzročilo povoz na drugih nezavarovanih področjih.
Ker se sam zvok v naravi širi na zelo kompleksen način in ker smo pri tem upoštevali vse vidike naravnega okolja, je steber prirejen tako, da njegove zvoke, ki so veliko nižji, kot jih lahko zazna človeško uho, živali doseže na dovolj primerni razdalji, da jih cesta ne ogroža, niti ne ogrožajo prometa.

ZAŠČITA PROMETA PRED NALETOM DIVJADI